+31 (0)20 716 3866 ikwilwerken@enable-u.com

enabledBy… Jimmy de Leeuw voor gemeente Oosterhout

informeert inwoners in Oosterhout per sms

logo Gemeente Dronten

Hoe fijn is het als je per sms een notificatie krijgt van jouw gemeente als je paspoort klaar ligt om af te halen? Of als je per sms geïnformeerd wordt over een wegopbreking bij jou in de buurt? Dankzij de inspanning van Jimmy de Leeuw, senior technisch consultant bij Enable U, is dit nu mogelijk voor alle inwoners van Oosterhout. Jimmy heeft samen met Equalit de E-dienstverlening bij deze gemeenten in 1,5 dag naar een hoger niveau getild, tegen minimale kosten. Het resultaat? De inwoners profiteren van een betere E-dienstverlening die geheel past bij de huidige tijd.

Equalit is een samenwerkingsverband op het gebied van ICT tussen negen West-Brabantse gemeenten en twee ketenpartners. Dit samenwerkingsverband moet ervoor zorgen dat de deelnemende gemeenten beter in staat zijn hun E-overheidsplannen te realiseren en de continuïteit van de ICT-ondersteuning te waarborgen tegen lagere kosten. Het inbouwen van een sms-notificatie functionaliteit wordt nog vaak beschouwd als duur en complex. Je hebt in dat geval te maken met ingewikkelde webservices en een dure telefoonprovider. Jimmy vond dat anders kon. Equalit heeft uiteindelijk met behulp van MessageBird de nieuwe sms-functionaliteit in 1,5 dag opgeleverd en ook nog eens vele malen goedkoper dan via een reguliere telefoonprovider. Veiligheid stond hierbij hoog in het vaandel. Het beveiligen van de gegevens van burgers is immers topprioriteit! Het mooie van deze oplossing is dat de techniek schaalbaar en laagdrempelig is. Het is een generieke koppeling. Als andere gemeenten ook willen aansluiten of als nieuwe berichttypes zich aandoen, is dat in zeer korte tijd te realiseren.

Jimmy is als senior consultant nauw betrokken bij Equalit. Ondanks dat hij extern is, voelt hij zich wel 100 procent onderdeel van het team. Er is ook echt sprake van een samenwerking tussen Equalit en Enable U. Naast dat Jimmy met zijn expertise Equalit helpt om een goede E-dienstverlening richting de burger te realiseren, voorziet Equalit Enable U ook van veel kennis, informatie en tips om de organisatie beter te maken.


Inspirerend? En wil jij met jouw technische achtergrond ook een maatschappelijke relevante bijdrage aan de digitale overheid? Neem gerust contact met ons op.