+31 (0)20 716 3866 ikwilwerken@enable-u.com

enabledBy… Jenny Pouwels voor waterschap Limburg

Bespaart waterschap Limburg zeeën van tijd door koppelen van actuele bedrijfsgegevens

Waterschap-Limburg

Verouderde data? Het kan er in de praktijk toe leiden dat post verkeerd bezorgd wordt of dat vergunningsaanvragen niet kloppen. Het is een doorn in het oog van vele organisaties. Zo vond waterschap Limburg dat het tijd werd om een andere koers te varen en te zorgen dat zij met actuele en juiste gegevens aan het werk konden. Jenny heeft waterschap Limburg geholpen met een flinke automatiseringsslag door een koppeling te maken tussen het zaaksysteem (SinglePoint-for-All) en het Nederlands Handelsregister (NHR). Door deze twee systemen aan elkaar te koppelen bespaart waterschap Limburg veel tijd en werkt men efficiënter.

Plug and play
Door deze koppeling wordt namelijk voorkomen dat een vergunning wordt verstrekt aan een bedrijf dat niet meer bestaat of waarvan het eigendom is veranderd tijdens de aanvraagprocedure. Iedere keer als een medewerker van het waterschap een aanvraag van gegevens doet krijgt hij direct de meest actuele informatie van het NHR. Jenny zegt over het project: “Om waterschap Limburg aan te sluiten op NHR hebben we gebruik gemaakt van een generieke component van Enable U. Daarnaast hebben we waterschap Limburg  begeleid bij het correct indienen van de aanvraag om aan te sluiten op de test en productie omgeving van NHR bij KVK. De koppeling met de NHR verliep heel soepel. Nadat het administratieve aanvraagproces bij NHR was afgerond, kregen wij de koppeling werkend via een eenvoudige ‘plug and play’-principe. Alles bij elkaar ben ik hier twee dagen mee bezig geweest, inclusief het maken van documentatie.”

De grote uitdaging in deze koppeling lag in het aansluiten op de applicatie SinglePoint-for-All. Deze applicatie had al een koppelvlak voor de NHR aansluiting, maar deze was niet conform StUF. Door een extra component toe te voegen kon de vertaalslag gemaakt worden van StUF naar het formaat dat SinglePoint-for-All ondersteunt.

 

“De koppeling met de NHR verliep heel soepel; alles bij elkaar ben ik hier twee dagen mee bezig geweest, inclusief het maken van documentatie.”

 

 

Heeft dit verhaal van Jenny jou geïnspireerd? En wil jij met jouw technische achtergrond ook een maatschappelijke relevante bijdrage leveren? Kijk dan snel naar onze vacatures!