+31 (0)20 716 3866 ikwilwerken@enable-u.com

enabledBy… Jimmy de Leeuw voor gemeente Gennep

helpt heel Gennep vliegensvlug aan een geldig reisdocument

gemeente-Gennep-logo

Misschien ken je het wel, je gaat op vakantie en opeens bedenk je je: ‘Is mijn paspoort nog wel geldig?’ Bij een negatief antwoord op deze vraag schiet je volledig in de stress en doe je er alles aan om zo snel mogelijk een nieuw reisdocument te realiseren. Maar helaas, het gemeentehuis is dicht en jouw vlucht vertrekt al bijna. Je ziet je zonnige, ontspannen weekje rust zo door je vingers glippen.. Gelukkig voor Gennepenaren koos hun gemeente in samenwerking met Enable U voor een oplossing via MijnOverheid Berichtenbox.

Verlopen reisdocumenten zijn verleden tijd
De gemeente Gennep heeft als doelstelling om proactief te communiceren met haar burgers, waaronder tijdig informeren als het nodig is om een identiteitsbewijs te vernieuwen. Hoe het werkt? Dat legt Jimmy uit: “We hebben een koppeling gebouwd tussen het systeem met inwonersinformatie en MijnOverheid Berichtenbox. Daardoor kan een bestand worden gemaakt met bijna verlopen reisdocumenten en de aanschrijfgegevens van de burgers. Enable U 2Orchestrate maakt het bestand geschikt voor de Berichtenbox en de Digi-koppeling verstuurt het naar de burgers per email of per post.” Binnen een paar werkdagen is deze oplossing ontworpen, getest en gerealiseerd volgens de hoogste veiligheidsnormen.

Deze koppeling is zo opgezet dat deze ook ingezet kan worden voor andere berichten.

Brede inzetbaarheid
Inmiddels zijn er ook uitbreidingen gepland voor deze oplossing. Denk hierbij aan het toevoegen van nieuwe communicatiekanalen. Maar dit is niet alles, stelt Jimmy: “Deze koppeling is zo opgezet dat deze ook ingezet kan worden voor andere berichten. Denk bijvoorbeeld aan geplande wegopbrekingen en veranderingen in het ophalen van huisvuil. Dat werkt gerichter dan bekendmakingen in het lokale huis-aan-huis blad. De gemeente Gennep maakt hierdoor een enorme slag in de communicatie met haar burgers.” Inmiddels is deze koppeling ook al ingezet bij andere gemeenten die meevaren op het succes in Gennep. Jimmy: “Gennep is met circa 17.000 inwoners een kleine gemeente. Ik denk dat veel grotere gemeenten bewonderend kijken hoe dit stadje aan de Maas dit voor elkaar heeft gekregen.”
Heeft dit verhaal van Jimmy jou geïnspireerd? En wil jij met jouw technische achtergrond ook een maatschappelijke relevante bijdrage leveren? Kijk dan snel naar onze vacatures!