+31 (0)20 716 3866 ikwilwerken@enable-u.com

enabledBy… John Dekker voor Rijswijk

ENABLEDBY JOHN2

John Dekker helpt gemeente Rijswijk
met het integreren van servicegerichte webformulieren.

Gemeente Rijswijk is bezig de toegang tot haar digitale dienstverlening in een nieuw jasje te steken. Een belangrijk onderdeel hiervan is de website en de hieraan gerelateerde webformulieren.

Om haar burgers optimaal van dienst te kunnen zijn vult gemeente Rijswijk haar webformulieren zoveel mogelijk automatisch (vooraf) in met de meest actuele gegevens. Hiervoor worden zowel DigiD, de GBA (Gemeentelijke Basis Administratie) als de landelijke voorziening BRP (Basis Registratie Persoonsgegevens) geraadpleegd.

Het platform van waaruit de gemeente de webformulieren aanbiedt, beschikt niet over de mogelijkheid om direct aan te sluiten op DigiD of om bevragingen te doen en tegelijk te orkestreren. Daarom loopt dit via het Enable U platform, samengesteld uit de Enable U API Gateway (2Secure) uitgebreid met de DigiD adapter en de Enable U ESB (2Orchestrate), die zorgt voor het bevragen van de persoonsgegevens, de translatie en orkestratie.

John: “Dit is een generieke opzet waardoor meerdere back-ends gebruik maken van één en dezelfde DigiD aansluiting om op veilige manier real time persoonsgegevens op te vragen. Dit is conform de architectuur van de Gemeente Rijswijk en sluit eveneens aan bij hedendaagse gedachten en stromingen binnen de overheidssector zoals Common Ground.”