+31 (0)20 716 3866 ikwilwerken@enable-u.com

enabledBy… Lester Scheidema voor CGM

Draagt een steentje bij aan de buitenruimte in Cuijk, Grave en Mill

Cuijk-Grave-en-Mill

Stel, je gaat met jouw kinderen naar een speeltuintje in de buurt. Het versleten asfalt rondom de glijbaan is vervangen door zachte rubberen stenen, die ervoor zorgen dat de kinderen geen harde smak maken als ze weer eens te enthousiast de glijbaan afgaan. Hartstikke goed natuurlijk, maar hoe wist de Gemeente dat het tijd was voor onderhoud? Wat bij velen niet bekend is, is dat er een wereld van systemen schuilgaat achter de openbare ruimte. Deze systemen houden bij waar wegen, begroeiing of bouwwerken zich bevinden en in welke staat ze verkeren. Onze enabler Lester heeft voor de werkorganisatie van de gemeenten Cuijk, Grave en Mill (CGM) systemen gekoppeld om één real-time overzicht van de openbare ruimte te creëren. Door deze koppeling garandeert CGM dat de openbare ruimte zo optimaal mogelijk wordt onderhouden, en kinderen gerust van de glijbaan kunnen sjezen.

Eén actueel overzicht
Een medewerker in de buitendienst die bijvoorbeeld een speelpleintje moet onderhouden legt dit vast in het BOR-systeem voor gemeenten. Nieuwer is echter het BTG systeem; de uniforme digitale basiskaart van Nederland die er voor zorgt dat informatie van gemeenten, provincies en waterschappen digitaal inzichtelijk is. Lester heeft er voor gezorgd dat buitendienstmedewerkers nu deze actuele kaart kunnen gebruiken én terugmeldingen kunnen doen om de BGT actueel te houden. Dit scheelt veel extra werk omdat wijzigingen niet meer handmatig overgezet hoeven te worden. Hierdoor is de kans op fouten minimaal.

De afstemming met alle betrokken partijen was intensief maar door goede communicatie en een fijne samenwerking werd het een succes!

De koppeling is inmiddels ook opgenomen in Enable-U 2Share, waardoor andere gemeenten deze kunnen hergebruiken zonder projectrisico. “Wij zijn zelfs al bezig deze koppeling bij andere gemeenten te realiseren”, voegt Lester er nog aan toe.

Heeft dit verhaal van Lester jou geïnspireerd? En wil jij met jouw technische achtergrond ook een maatschappelijke relevante bijdrage leveren? Kijk dan snel naar onze vacatures!