+31 (0)20 716 3866 ikwilwerken@enable-u.com

enabledBy… Marc de Vries voor Terneuzen

Marc header EnabledBy

Helpt gemeente Terneuzen met foutloos berichtenverkeer rondom jeugdhulp

Ieder kind verdient een veilige thuissituatie en geborgen omgeving waarin ze zichzelf kunnen ontwikkelen. Om te zorgen dat onveilige situaties worden gesignaleerd, geregistreerd en opgepakt zullen verschillende instanties informatie met elkaar moeten uitwisselen. Bijvoorbeeld het indienen van een Verzoek Tot Onderzoek (VTO) door een gemeente bij de Raad van Kinderbescherming, de terugkoppeling van uitslagen van de Raad en een eventueel behandelplan van jeugdzorg. Enabler Marc de Vries, Integratie Consultant, heeft ervoor gezorgd dat de eerste stap in dit proces; het indienen van een VTO snel en foutloos verloopt voor Gemeente Terneuzen.

Via het digitale knooppunt CORV (Collectieve Opdracht Routeervoorziening) kan de gemeente informatie uitwisselen met justitiële partijen voor jeugdhulp, jeugdbescherming en jeugdreclassering.

Marc vertelt over de situatie bij gemeente Terneuzen: “Voorheen was het uitwisselen van berichten een handmatige taak. De beheerder moest dan op een website inloggen en daar de berichten uploaden. Vervolgens moesten nieuwe berichten ook worden toegevoegd in de eigen applicatie. Nu heeft Terneuzen een geautomatiseerde koppeling waarbij we met 1 druk op de knop de berichten uitwisselen tussen de applicatie en CORV.

Gemeente Terneuzen laat deze koppeling beheren door Enable U. Functioneel beheerder Janet Dekker vertelt waarom deze keuze werd gemaakt:

“Met het laten beheren van deze koppeling vanuit het cloud platform van Enable U weten wij zeker dat de koppeling altijd up-to-date en in de lucht is. We hebben daar zelf geen omkijken meer naar en dit scheelt ons veel kostbare uren.”

Marc is blij om dit te horen. “Wij proberen altijd met ons werk om mensen en systemen met elkaar te verbinden en zo processen te optimaliseren. In het geval van een zorgmelding is het natuurlijk extra belangrijk dat informatie snel en correct wordt doorgegeven. Ik ben blij dat we kunnen bijdragen aan de optimalisatie van dit proces.”

Heeft dit verhaal van Marc jou geïnspireerd? En wil jij met jouw technische achtergrond ook een maatschappelijke relevante bijdrage leveren? Kijk dan snel bij onze vacatures!