+31 (0)20 716 3866 ikwilwerken@enable-u.com

enabledBy… Mark Happel voor Leidschendam – Voorburg

helpt Leidschendam – Voorburg met een vertaalslag naar een compleet klantbeeld

gemeente Leidschendam – Voorburg

“Van het kastje naar de muur”, een veelvoorkomend antwoord op de vraag hoe men het contact met de gemeente ervaart. Dat wilden ze bij de gemeente Leidschendam – Voorburg anders. Het werd tijd om een integraal klantbeeld aan te leggen, waarin de gemeente alle informatie over een burger in één oogopslag kan zien en de burger altijd direct vakkundig kan helpen. Om dit te realiseren moesten alle contactmomenten met burgers worden vastgelegd in het zaaksysteem, dat de gemeente helpt met het registreren, afhandelen en het monitoren van zaken. Applicaties voor online afspraken, webformulieren,  de robot Elvie of een app moesten daarom informatie uitwisselen met elkaar, -en met het zaaksysteem. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want in dit geval heb je te maken met drie totaal verschillende applicaties, die niet op elkaar afgestemd zijn. Dankzij Mark is alle informatie centraal beschikbaar en worden burgers nu snel en vakkundig geholpen.

Tolk
Een baan als IT consultant kun je eigenlijk best vergelijken met het werk van een tolk. Een backoffice-applicatie voor een webformulier spreekt vaak een totaal verschillende taal dan een applicatie voor vergunningen of een zaaksysteem van de gemeente. Zeg maar Chinees of  Leids dialect. Mark weet in de wereld van IT precies wat een Chinees bedoelt en vertaalt dit klakkeloos naar het Leids dialect en andersom. Om de verschillende applicaties te koppelen met het zaaksysteem heeft Mark op het platform Enable U 2Orchestrate de Generieke Zaken Module (GZM) gemaakt. GZM biedt een generiek koppelvlak waar per (backoffice) applicatie alleen een stekker met een vertaling aan toe gevoegd moet worden. Het resultaat mag er wezen; het Klant Contact Centrum heeft nu overzicht en kan burgers snel en vakkundig helpen. Precies waar de gemeente van droomde!

De missie van de gemeente is om de beste dienstverlener van Nederland te worden. Daar heeft Mark een grote bijdrage aan geleverd. -Leana Vlok, gemeente Leidschendam – Voorburg

 

Heeft dit verhaal van Mark jou geïnspireerd? En wil jij met jouw technische achtergrond ook een maatschappelijke relevante bijdrage leveren? Kijk dan snel naar onze vacatures!